Кранахан, шотландський десерт, традиційно готують із додаванням віскі, але це легша безалкогольна версія, з додаванням горіхів і фруктів, ідеально підходить для сніданку.
Сніданок "Кранахан"
Інгредієнти
- 20 г великого геркулесу
- 75 г малини
- 75 г ожини
- 100 г низькокалорійного натурального йогурту
- 100 г свіжих вершків середньої жирності
- 2 ст.л. мигдальних пластівців
- 2 ч.л. меду
Інструкція
- Висипте пластівці у суху сковорідку з антипригарним покриттям і смажте за низької температури протягом 3 хвилин, регулярно помішуючи, доки вони не почнуть змінювати колір. Пересипте в миску, щоб охолодити.
- Помістіть половину малини та ожини в маленьку глибоку миску і перетріть виделкою в пюре. Додайте йогурт, свіжі вершки та перемішайте так, щоб створити ефект хвилі.
- Додайте смажений геркулес, мигдаль і ягоди, що залишилися (залиште парочку ягід, щоб прикрасити).
- Розкладіть суміш у 2 скляні форми або келихи. Полийте медом і прикрасьте ягодами, що залишилися.