Приготуйте зараз, їжте потім. Легка в приготуванні фритата чудово підійде для завтрашнього ланчу або заморозки та приготування в будь-який інший день.
Вегетаріанська фритата з соусом песто
Друк рецептуІнгредієнти
- оливкова олія в спреї
- 2 зубчики часнику, перетерті
- 325 г змішаних заморожених овочів (кукурудза, боби, горох, броколі)
- 100 г молодого шпинату
- 2 пучки зеленої цибулі, рубані
- 3 ст. л. рубаної свіжої зелені (петрушка, коріандр, шніт-цибуля, орегано)
- 5 яєць середнього розміру, злегка збитих
- 50 г знежиреного вегетаріанського тертого чеддера
Інструкція
- Розігрійте духовку до 190°C (елект.) 170°C (газ). Помістіть квадратну форму (20 см) або жаростійку тарілку з пергаментним папером.
- Збризніть велику сковорідку з антипригарним покриттям оливковою олією і поставте на середній вогонь. Додайте часник, заморожені овочі та готуйте протягом 2-3 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Додайте шпинат і зелену цибулю та готуйте, помішуючи, протягом 1-2 хвилин. Зніміть сковороду з вогню. Перемішайте з рубаною зеленню і приправте свіжомеленим чорним перцем. Дайте охолонути протягом 5 хвилин.
- Змішайте яйця з половиною сиру у великій мисці. Додайте охолоджені овочі та перемішайте. Вилийте суміш у підготовлену форму. Посипте сиром, що залишився, і випікайте протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть.
- Наріжте фритату на порції та перекладіть у 2 герметичні тари. Закрийте та охолодіть протягом ночі. Перед вживанням полийте соусом песто та прикрасьте руколою.