Шакшука – північноафриканська страва, яку готують на основі тушкованих помідорів, з вареними яйцями, цибулею та часником. Цей низькокалорійний рецепт із популярної кулінарної книги “Pinch Of Nom”.
Низькокалорійна шакшука "Pinch Of Nom"
Друк рецептуІнгредієнти
- низькокалорійна олія-спрей
- 1 цибулина, нарізана скибочками
- 1 червоний перець, очищений від насіння і нарізаний скибочками
- 1 жовтий перець, очищений від насіння і нарізаний скибочками
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані або терті
- ½ ч. л. меленого кмину
- ¼ ч.л. перцю чилі
- 400 г помідорів або томатів чері
- щіпка цукру
- 1 ч.л. лимонного соку
- 100 г шпинату
- пучок рубаної свіжої петрушки або коріандру
- 4 яйця середнього розміру
Інструкція
- Збризніть олією велику пательню з антипригарним покриттям і поставте на середній вогонь. Додайте цибулю, перець і готуйте протягом 4-5 хвилин. Покладіть часник і продовжуйте готувати ще 4-5 хвилин. Приправте кмином, перцем чилі та перемішуйте протягом 1 хвилини, потім додайте помідори, цукор і лимонний сік. Готуйте протягом, приблизно, 2 хвилин, періодично помішуючи.
- Додайте шпинат, потім зменшіть температуру, накрийте кришкою і готуйте протягом 5 хвилин. Приправте чорним перцем.
- Висипте половину петрушки або коріандру в томатну суміш, потім зробіть 4 заглиблення в суміші та розбийте яйце в кожну. Посипте яйця перцем, закрийте кришкою і готуйте при невеликій температурі протягом 8-10 хвилин.
- Зніміть з вогню, прикрасьте петрушкою, що залишилася, або коріандром.
.
.
.