Перетворіть ледачий ранок вихідного дня на момент насолоди цими низькокалорійними шоколадними оладками!
.Шоколадні оладки з кокосом і бананами
Друк рецептуІнгредієнти
- 115 г млинцевого борошна
- 50 г геркулесу
- 2 ст.л. какао-порошку (+ ст. л. для прикраси)
- 1 ч. л. меленої кориці
- 2 ст. л. підсолоджувача
- 150 мл молока з низьким відсотком жирності
- 300 г натурального йогурту (+100 г. для прикраси)
- 1 яйце (злегка збите)
- олія-спрей
- 6 маленьких бананів
- 2 ст. л. кокосової стружки
- 2 ст. л. меленої суміші насіння (кунжут, насіння соняшнику, гарбузове насіння або будь-яке насіння на ваш розсуд)
- сік 1 лимона
Інструкція
- Покладіть борошно, геркулес, 2 ст. л. какао, корицю та підсолоджувач у миску і перемішайте. Змішайте молоко, йогурт і яйце, потім додайте у вівсяно-борошняну суміш.
- Розігрійте духовку до її самої мінімальної температури і постеліть на деко папір для випікання. Налийте на велику важку сковорідку з антипригарним покриттям олію і поставте на слабкий вогонь. Обсмажуйте по 3 або 4 оладки. Для кожного використовуйте по 2 ст. л. рідкого тіста, готуйте протягом 2-3 хвилин до утворення бульбашок на поверхні. Переверніть і готуйте з іншого боку протягом 2 хвилин або до готовності. Зменшіть вогонь, якщо оладки обсмажуються занадто швидко.
- Перекладіть оладки в приготоване деко, закрийте фольгою і прогрівайте в духовці в той час, як ви готуєте оладки, що залишилися.
- Перед подачею на стіл зробіть кокосові банани. Наріжте банани товстими скибочками. Змішайте кокосову стружку і суміш насіння в мисці. Полийте скибочки банана лимонним соком, потім обваляйте їх у кокосовій суміші.
- При подачі покладіть 3 оладки на тарілку, викладіть зверху кокосові банани і полийте натуральним йогуртом.
Приготуйте заздалегідь: зробіть усе до кроку 2, потім охолодіть (загорніть у харчову плівку та покладіть у морозилку).